Sinopsi, muntatge i text


Sinopsi


Un grup d’amics espera l'Hèctor en un espai nou. Perspectives d’una gran nit. Al principi, tot és tenyit de lleugeresa i quotidianitat. Però un seguit d'esdeveniments els sobrepassarà.  Cadascú amagarà com podrà les seves debilitats: en silenci, proclamant el contrari, enganyant-se, projectant-se en un altre,... 
Uns fets inesperats els paralitzarà. A poc a poc, tot s’esquitxa de sang. Haurà estat un dia inoblidable, cal que ho sigui per a tots. 



Muntatge

 L'acció transcorre en un sol espai. És una obra completament coral. Els joves actors són tretze i cada un té un personatge que desplega al llarg de l'acció dues maneres d'estar en societat: el que volen semblar i el que amaguen.


La interpretació més realista contrasta amb canvis sobtats i bruscos que representen diferents estats dels personatges. Els canvis bruscos són un reflex de la immediatesa en què vivim. La llum i el so emmarquen aquests canvis donant les atmosferes de cada moment. 


“Sobretot assajant a escena amb els altres personatges he pogut veure com aquest pensa, es mou, sent, reacciona.” Jasmina Garcia, actriu de la companyia.

  

 “No ha estat moco de pavo. Les inquietuts del personatge, d'on ve, on va, quin tipus de vida porta... són preguntes que al llarg del temps de creació s'han anat resolent.” Víctor Robledillo, actor de la companyia.

“El que no saben és el secret que s’amaga en aquell local, un secret que els unirà o els separarà però sí que els posarà al límit i podrem veure com són en veritat, sense màscares.” Òscar Romera, actor de la companyia.

Text


 La principal motivació ha estat apropar-nos a les múltiples actituds i punts de vista que tenen els joves sobre temes com la memòria històrica i la figura dels avis, l’homosexualitat, la minusvalidesa, el sexe, els maltractaments a animals i la mort. Tots aquests temes, a la nostra obra, es van entrellaçant i deixen entreveure la imatge que cada jove vol donar als altres i les relacions que mantenen entre ells.


La dinàmica de treball ha estat la següent: durant els primers dies, els actors anònimament responien els qüestionaris que la directora els passava sobre temes diversos com l’actualitat política, els coneixements històrics, les creences religioses, els gustos musicals, els costums i tradicions, el sexe, personalitats importants, etc. A partir d’aquest material, vam crear la dramatúrgia. Paral·lelament, vam entrevistar avis dels actors per posar-nos a la pell de les persones grans que han viscut la Guerra Civil i l'època de postguerra. Aquestes entrevistes les vam gravar i llavors les vam escoltar i ballar a classe. D'aquí el material que hem introduït dins l'obra per apropar-nos als avis i contrastar les dues èpoques.